Kuur 2 van 5

image_pdf

Britt heeft twee dagen lang haar tweede chemokuur gehad (doxorubicine, vincristine en cyclofosfamide). Op de derde dag werd ze nog eens extra doorgespoeld via het infuus. Dat is nodig om de cyclofosfamide weer zo snel mogelijk uit de nieren en blaas te krijgen. Die beschadigen anders te veel. Ze werd niet misselijk en hoefde niet te spugen. Met het inlopen van de cyclofosfamide kreeg ze een prikkend, tintelend gevoel in haar neus.  Maar dat was het wel. En kaal is ze toch al.

Naast en na deze ‘cytostatica’ moet ze nu de gebruikelijke medicijnen innemen: magnesiumgluconaat (tegen spierkrampen; 4 maal daags), flucanozol (anti-schimmel; 1 maal daags), ondansetron (tegen misselijkheid; 1 maal daags), pantoprazol (maagbeschermer; 2 maal daags), ciprofloxacine (antibioticum; 2 maal daags), Neupogen (een middel dat de aanmaak van granulocyten bevordert; 1 maal daags) en bacterimel (antibioticum; 3 keer per week). Suspensies, drankjes, pilletjes, tabletten en spuitjes. Een hele tas vol. We hopen vandaag dat we die ‘medicijnentas’ mee naar huis mogen nemen. Het is wachten op de dokters. Altijd maar wachten op de dokters. Volgende week dinsdag krijgt Britt poliklinisch een spuit (via infuus) vincristine. En dit wordt een week later dan nog eens herhaald. Daarmee zou de tweede kuur klaar zijn en start de voorbereiding op de derde kuur. Als alles goed gaat. Nou ja, Britt voelt zich in elk geval erg goed op dit moment en dat is het belangrijkst.

Britt schept een luchtje in het zonnetje
Britt schept een luchtje in het zonnetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *